Test: Indesit EcoTime IDV75 - Billig, men med grundläggande funktionaliteter

Produkt: Torktumlare Typ: Frånluftstumlare Matning: Frontmatad Energiklass: B Kapacitet: 7 kg Ljudnivå: 69 dB Mått (L): 85 cm Mått (B): 58 cm Mått (H): 60 cm Vikt: 28,8 kg

EcoTime IDV75 är en av de absolut billigaste frånluftstumlarna, men kan upplevas som funktionsfattig, då man endast kan ställa in hög eller låg värme och sedan hur länge den ska tumla. Maskinen har dock en guide på fronten för hur länge du behöver tumla beroende på mängd tvätt och material.

Maskinen är tystgående, och har energiklass B. Den har också en lucka med glasruta, vilket inte är helt vanligt på den svenska marknaden. Den är också förhållandevis lätt, med en vikt på under 30 kg.

Reevoo.com har ett sammanlagt konsumentbetyg på 9/10 utifrån 5 420 recensioner. Överlag är köparna nöjda med hur enkel maskinen är att använda, även om vissa anmärker på att det kunde ha varit bra med lite fler alternativ vad gäller program än bara tid och temperatur.

Köparna upplever också generellt sett att byggkvaliteten är god för sitt pris och att man får mycket för pengarna med just den här modellen, speciellt om det är just en enkel maskin man är ute efter.

  • Lägre pris
  • Enkel att använda
  • Inget överflöd av funktioner
84

Bästa pris hos:

Källor

Washing Machine Reviews - januari 2014
Experttest av Indesit EcoTime IDV75

John Lewis
Kundrecensioner av Indesit EcoTime IDV75