Test: Kärcher K5 Premium Full Control Plus - Enkelt att reglera trycket

Produkt: Högtryckstvätt Prisklass: Mellan Kraftkälla: Eldriven Slangländ: 8 meter Max tryck: 145 bar Effekt: 2,1 kW Vattentemperatur: 40° Vattenförbrukning: 500 liter/timme Vikt: 13,1 kg

Kärcher K5 Premium Full Control Plus har bara ett medföljande spolrör, men det är ett mångsidigt sådant och är lätt att reglera. Genom att vrida på munstycket kan du välja mellan högtrycksstråle, roterande stråle och applicering av rengöringsmedel. Du kan sedan enkelt justera trycket i strålen genom reglage på handtaget, och en digital display visar vilken inställning du använder.

I övrigt har den en åtta meter lång slang och ett maximalt vattentryck på 145 bar. Maskinen trycker ut hela 500 liter vatten per timme, vilket bidrar till ett bra resultat. Det är inte den lättaste maskinen på marknaden, den väger dryga 13 kilo, men det finns samtidigt konkurrerande modeller som väger mer.

Enkel att använda, men tung

Good Housekeeping har testat Home-varianten av den här högtryckstvätten (vilket är samma maskin, fast det ingår ett terrassmunstycke) och ger den bra betyg. De gillar hur enkelt det är att justera trycket med reglagen på handtaget och upplever den som enkel att manövrera.

Däremot så tycker de att den är något besvärlig att montera och de menar också att den är något tung. Vidare rapporterar de att maskinen inte kunde spola av all smuts från en bil, utan att det blev en del kvar av den tuffare, lite mer svårtvättade smutsen.

  • Tryckreglage på handtaget
  • Digital display
  • Något tung
  • Inget medföljande terrassmunstycke
89

Källor

Good Housekeeping - april 2018
Experttest av Kärcher K5 Premium Full Control Plus