Test: Kärcher K7 Full Control Plus Flex - Bästa högtryckstvätt premium

Bra maskin, men snål på tillbehör

Produkt: Högtryckstvätt Prisklass: Premium Kraftkälla: Eldriven Slangländ: 10 meter Max tryck: 180 bar Effekt: 3 kW Vattentemperatur: 60° Vattenförbrukning: 600 liter/timme Vikt: 17,6 kg

I likhet med vissa andra högtryckstvättar från Kärcher har den här modellen inga medföljande tillbehör, men munstycket på det tillhörande spolröret kan ställas in på flera olika sätt. Utöver vanlig högtrycksstråle kan den ställas in på roterande stråle och applicering av rengöringsmedel. Vattentrycket går att reglera med knappar på handtaget.

Slangen är hela tio meter lång och maskinen kan åstadkomma ett vattentryck på 180 bar. Vattnet sprutar ut i en takt av 600 liter per timme och har dessutom en temperatur på 60 grader, till skillnad mot billigare modeller där 40 grader är vanligast. Allt detta gör att maskinen bör klara av de flesta typer av rengöring.

Lättanvänd med smarta lösningar

Den här högtryckstvätten får 8 av 10 i betyg av Smartworld, som kallar den för ”högtryckstvättarnas Ferrari”. De beskriver den som snygg med smarta, inbyggda lösningar och menar att den är väldigt lättanvänd. Tryckreglagen på handtaget är en sak som bidrar till detta. Deras omdöme är att det är en effektiv maskin med flera användningsområden.

Dock så är det så att det inte medföljer några tillbehör, vilket Smartworld också ger minus för, bland annat på grund av att tillbehören kan vara ganska dyra. Men testaren tillstår samtidigt att den mängd tillbehör som Kärcher säljer till sina maskiner är imponerande.

Den här maskinen blir vår testvinnare i den här prisklassen.

  • Tryckreglage på handtaget
  • Digital display
  • Mångsidigt munstycke
  • Inga medföljande tillbehör
  • Något tung
93

Bästa pris hos:

Källor

Smartworld - april 2017
Experttest av Kärcher K7 Full Control Plus Flex