Test: Kenwood HM680 - Kompetent multiverktyg

Produkt: Köksassistent Prisklass: Budget Kapacitet: 3 liter Effekt: 350 W Antal hastigheter: 5 st Turbo/pulsfunktion: Ja Storlek (Bredd): 27 cm Storlek (Höjd): 34,5 cm Storlek (Djup): 39 cm Vikt: 2,3 kg

Kenwood HM680 är i grund och botten en typ av elvisp som kan förvandlas till en köksassistent genom att montera den på ett mixerställ. Mixerstället har en roterande, rostfri bunke på tre liter. Det finns fem valbara hastigheter samt en pulsfunktion och två medföljande tillbehör; ett par vispar och ett par degkrokar.

Bunken har ett medföljande stänkskydd i plast, som enkel klickas på plats ovanpå bunken. Motorn har en effekt på 350 watt, vilket bör vara tillräckligt för de flesta uppgifterna i köket. Maskinen är förhållandevis kompakt, knappt 30 centimeter hög och med en vikt på hanterbara 2,3 kg.

Bra på smet och deg

Betyget på HM680 från Good Housekeeping är höga, hela 86 av 100. De tycker att maskinen är väldigt bra både på att göra kaksmet och deg, och de rapporterar att det är väldigt enkel att ta bort degen från degkrokarna och att väldigt lite fastnar. De upplever också vispen som stilrent designad och tillbehören som robusta.

När de använder elvispen separat upplevde de dock den som något tung. De får heller inte alltid det resultat de vill när de vispar och önskar att det även hade följt med ett par ballongvispar. Maskinen får också lite minus i kanten för mixerstället, som Good Housekeeping upplever som plastigt och inte särskilt robust.

  • Vispar bra
  • Kompakt
  • Bra storlek på bunken
  • Något tung vispdel
  • Bara två tillbehör
  • Inte mer än godkänt effekt
82

Bästa pris hos:

Källor

Good Housekeeping - april 2018
Experttest av Kenwood HM680