Test: Klippo Champion

Produkt: Gräsklippare Kraftkälla: Bensin Klippyta: 1 000 m² Motoreffekt: 2.3 kW Klippbredd: 48 cm Vikt: 26,3 kg Ljudnivå: 96 dB Uppsamlare: Nej Klippteknik: Rotorklippare Max klipphöjd: 6 cm Antal höjdlägen: 5 st

Klippo är kända för att bygga gräsklippare med mycket god hållbarhet och Champion kan nästan räknas som en klassiker. Klippos gräsklippare är omedelbart igenkännbara med sina gula, röda och svarta färger. Champion har en bra klippbredd på 48 cm och hanterar gräset genom så kallad bioklippning, där gräset finstrimlas och strös över gräsmattan.

Champion ska kunna klara av en gräsmatta på upp till 1000 m². Tyvärr är den här modellen inte självgående, men det är samtidigt inte den tyngsta gräsklipparen på marknaden, så att knuffa runt den på gräsmattan borde inte vara något problem. Den är inte särskilt tystgående, ljudnivån ligger på 96 decibel, men det är inget ovanligt för en bensingräsklippare.

Sluttningar är inga problem

Klippo Champion får blygsamma 64 av 100 i betyg av Råd & Rön. De tycker att den är mycket bra på att klippa blött gräs och tjockare gräs, och de anser också att den klarar sig bra i sluttningar och på ojämn mark. Bioklippningen får också plus i kanten.

Den får däremot direkt uselt betyg vad gäller bensinförbrukning, och de tycker också att gräsklipparen är högljudd. Vidare menar de att den inte är helt enkel att montera, och de gillar heller inte hur gräsmattan ser ut direkt efter klippning.

  • Bra klippbredd
  • Bra på blött och tjockt gräs
  • Flera höjdlägen
  • Ingen uppsamlare
  • Högljudd
  • Dyr
85

Källor

Råd & Rön - april 2018
Experttest av 77 gräsklippare