Test: Kränzle K 1152 TST - Kvalitetsmaskin med hög prislapp

Produkt: Högtryckstvätt Prisklass: Premium Kraftkälla: Eldriven Slangländ: 15 meter Max tryck: 150 bar Effekt: 2,8 kW Vattentemperatur: 60° Vattenförbrukning: 600 liter/timme Vikt: 31,5 kg

Tyska Kränzle startade sin verksamhet redan 1947 och är ett etablerat namn när det gäller högtryckstvättar, åtminstone när det kommer till tyngre maskiner riktade mot till exempel industri och lantbruk. Mot konsument är däremot inte Kränzle lika etablerat och ofta är inte deras maskiner lika lättillgängliga som andra märken.

Prestandan är det dock inget fel på. 1152 TST har en 15 meter lång slang, så räckvidden är god, och vattentrycket på 150 bar är mer än tillräckligt. Liksom vissa andra maskiner med en högre prisbild så håller vattnet en temperatur på 60 grader. Det är en rejäl pjäs man får för pengarna, den väger hela 31,5 kg.

Kanske inte så lätt att få tag på

Aftonbladet ger den här högtryckstvätten höga betyg. De bedömer att det är en maskin är håller väldigt hög kvalitet som kommer hålla länge. Vidare anser testaren att vattenflödet är mycket bra och jämför det med ett koncentrerar monsunregn.

Det som testaren ger minus för är dels att Kränzle, som nämns ovan, inte är ett särskilt utbrett varumärke när det gäller högtryckstvättar och att de bara går att få tag på hos vissa återförsäljare. Han anser också att maskinen är väldigt dyr.

  • Bra tryck
  • Lång slang
  • Hög temperatur
  • Väldigt tung
  • Dyr
  • Inga medföljande tillbehör
88

Källor

Aftonbladet - augusti 2018
Experttest av fem högtryckstvättar