0 100 91 1

Test: LG 65UK6300 - En TV med utmärkt betraktningsvinkel var du än sitter

Produkt: TV Prisklass: Mellan Skärmstorlek: 65 tum Övriga tillgängliga storlekar: 43, 49, 50 och 55 tum Skärmtyp: LED Upplösning: 2160p (4K) HDR: Ja Uppdateringsfrekvens: 60 Hz Exempel på inbyggda appar: Webbläsare Antal HDMI-portar: 3 Antal USB-portar: 2 Högtalare: 20 watt (2.0) Effektförbrukning standby/drift: 0,5 watt/147 watt Vikt med/utan stativ: 21 kg/20,6 kg VESA-typ: 300x300 mm Energiklass: A

Bildskärmen på den här TV-apparaten är en LED-skärm med IPS-teknologi, vilken LG menar ger oförändrad bildupplevelse oavsett från vilken vinkel du tittar på TV:n. Den har också så kallade Dynamic Color- och True Color Accuracy-teknologier för att ge bästa möjliga färgåtergivelse.

65UK6300 har LG:s så kallade ThinQ-teknologi, vilket innebär att den är utrustad med en typ av artificiell intelligens. Detta innebär att den till exempel kan kommunicera med andra LG ThinQ-produkter och att den i vissa avseenden kan lära sig känna igen en användares beteende och preferenser. Den går också att röststyra med Amazon Alexa och Google Assistant

Ljusfördelningen drar ner betyget

LG 65UK6300 får medelhöga betyg av Råd & Rön. Där den får i synnerhet höga betyg är för hur den hanterar ljusreflektioner, energiförbrukningen och vilka mediaformat som stöds. Menyn för att göra inställningar bedöms också vara väldigt enkel att hantera.

Däremot så får den här TV-apparaten direkt usla betyg för ojämn ljusfördelning och ljusläckage. Testarna är heller inte särskilt imponerade av hur fjärrkontrollen fungerar vid daglig användning och hur lätt det är att komma åt anslutningarna på baksidan när TV:n är monterad på väggen.

  • Lätthanterade menyer
  • Låg energiförbrukning
  • Röststyrning
  • Ojämn ljusfördelning
  • Ljusläckage
91