0 100 94 1

Test: LG OLED65C8 - Bästa premium-TV

En snygg TV med fantastiskt bra bild

Produkt: TV Prisklass: Premium Skärmstorlek: 65 tum Övriga tillgängliga storlekar: 55 tum Skärmtyp: OLED Upplösning: 2160p (4K) HDR: Ja Uppdateringsfrekvens: 60 Hz Exempel på inbyggda appar: Amazon Prime. Netflix, webbläsare Antal HDMI-portar: 4 Antal USB-portar: 3 Högtalare: 40 watt (2.2) Effektförbrukning standby/drift: 0,5 watt/150 watt Vikt med/utan stativ: 25,4 kg/21 kg VESA-typ: 300x200 mm Energiklass: A

LG utlovar en fantastisk färgupplevelse med OLED65C8 tack vare att den kan producera över en miljard olika färgnyanser och den utmärkta svärta som OLED-skärmar generellt sett ger tack vare avsaknaden av bakbelysning. Den här TV:n har också ett så kallat Gallery Mode, där den visar ett bildspel med utvalda miljöbilder från TripAdvisor ackompanjerat av musik.

De inbyggda högtalarna använder för övrigt Dolby Atmos-teknologi. Fjärrkontrollen har snabbknappar för Netflix och Amazon Prime och har även en inbyggd mikrofon som låter dig använda TV:ns röststyrningsfunktioner.

Ljudet är i stort sett det enda som stjälper

Den här TV:n får mycket goda betyg av flera testare. Råd & Rön ger överlag mycket höga betyg för bilden, och både M3 och Ljud & Bild berömmer den väldigt mycket för den utmärkta svärtan. M3 menar också att det är en utmärkt TV för spel och att det dessutom är en snygg TV.

Däremot så imponerar inte ljudet lika mycket på alla testare, Dolby Atmos-teknologin till trots. Råd & Rön ger höga betyg i det avseendet, men M3 och Ljud & Bild menar på att ljudet haltar desto mer och beskriver ljudbilden som väldigt platt.

  • Mycket bra bild
  • Snygg design
  • Praktiska snabbknappar på fjärrkontrollen
  • Ljudet upplevs som platt av vissa testare
94