0 100 93 1

Test: Lifebike C-Mute Speed - Välbyggd, men sparsmakad elcykel

Ramtyp: Herr Modellår: 2019 Antal växlar: 9 Stötdämpare: Nej Bromstyp: Skivbroms Vikt: 22 kg Spänning: 36 V Motoreffekt: 250 W Max hastighet: 25 km/h Batterityp: Li-Ion Batterikapacitet: 10,4 Ah Laddningstid: 6 timmar Max räckvidd: 80 km

Lifebike C-Mute Speed är en elcykel som har en väldigt stilren, avskalad design. Batteriet är integrerat i ramen, och styret har en inbyggd display som visar hastighet, växel och batterinivå. Den har nio olika växlar att välja mellan och fem olika effektlägen som styrs av rörelsesensor.

Liksom de flesta elcyklar på marknaden idag är den utrustad med hydrauliska skivbromsar. Dock har den bromsar från Tektro, medan många konkurrenter använder Shimano-bromsar. Tektro-bromsar är generellt sett billigare, men har ändå ett rykte om sig att fungera väl, så det behöver inte nödvändigtvis vara ett minus.

Trög att trampa utan elen på

Överlag får Lifebike C-Mute Speed goda omdömen i ett test hos PriceRunner. Testaren ger den beröm för att den är robust byggd med god byggkvalitet och för att placeringen av batteriet gör att cykeln känns stabil. Motorn upplevs som kraftfull och cyklingen känns naturlig och följsam när elassistansen är på.

Däremot menar testaren på att cykeln känns trögtrampad utan elassistans. Handtagen får också minus i kanten för att de är obekväma, samtidigt som testaren också påpekar att dessa är enkla att byta ut. En annan sak som drar ner betyget är avsaknaden av tillbehör såsom pakethållare, lås och stänkskärmar, även om dessa kan köpas till separat.

  • Välbyggd
  • Stabil
  • Naturlig och följsam elassistans
  • Trögtrampad utan assistans
  • Obekväma handtag
  • Saknar en del tillbehör
93

Bästa pris hos:

Källor

PriceRunner - juni 2019
Experttest av sju modeller av elcykel