0 100 85 1

Test: Lifebike Comfort G7 - Lättstyrd cykel med tveksam byggkvalitet

Ramtyp: Dam Modellår: 2019 Antal växlar: 7 Stötdämpare: Nej Bromstyp: Skivbroms Vikt: 23 kg Spänning: 36 V Motoreffekt: 250 W Max hastighet: 25 km/h Batterityp: Li-Ion Batterikapacitet: 11 Ah Laddningstid: 6 timmar Maximal räckvidd: 70 km

Lifebike Comfort G7 är en snygg designad elcykel som gör sig bäst i stadsmiljö. Ramen har en snygg, svart färg och batteriet är placerat på denna, precis framför bakhjulet, snarare än under pakethållaren. Cykeln är utrustad med en cykelkorg och belysning som standard.

Comfort G7 har skivbromsar från Shimano både fram och bak, och även växelsystemet är från Shimano (det finns sju växlar att välja mellan). Du får ut upp till 70 km räckvidd från en full laddning på batteriet, som tar sex timmar att ladda helt fullt. Styret går att låsa och sadeln är klädd i skinn.

Inte helt klockren testupplevelse

Testfakta ger Comfort G7 blygsamma betyg. Den får goda betyg för batteriets räckvidd, cykelns köregenskaper och bromsarna. Den beskrivs som lättstyrd och stabil. Testaren menar att handtagen är bekväma och att elassistansen är bra balanserad från start till stopp.

Däremot så upplever testaren att motorn är lite för klen för att starta i uppförsbacke, och sadeln beskrivs som obekväm. Under testet uppstod skramlande ljud från flera delar av cykeln och ringklockan trillade av. Det uppstod också en del krångel med växlarna under testet.

  • Lättstyrd
  • Bra räckvidd på batteriet
  • Bekväma handtag
  • Tveksam kvalitet på vissa delar
  • Hård sadel
  • Motorn orkar inte med start i uppförsbacke
85