Test: Magimix 11610 - Bäst i test

Marknadens tystaste blender?

Produkt: Blender Kategori: Mellan Kapacitet: 1,8 liter Inkluderade kannor: 1 Effekt: 1200 watt Varv per minut: 15 000 Antal hastigheter: 4 Antal knivblad: 4 Pulsfunktion: Ja

Ljudnivå är kanske ingenting man funderar så noga på när man köper en blender, de tenderar ju att vara rätt högljudda rent allmänt. Men Magimix 11610 är så tystgående att den har blivit Quiet Mark-certifierad, en utmärkelse som tilldelas produkter som kombinerar en hög prestanda med en lägre ljudnivå än konkurrenterna.

Utöver att blendern har en generös kanna på 1,8 liter och en så kallad ”turbo pulse”-funktion, så har den också stegrande uppstart istället för att köra på full effekt från början. Det finns fyra olika program: desserter, iskross, soppor och smoothies. Den har också en kraftfull motor på 1200 watt.

Bra prestanda, men tung kanna

Good Housekeeping Institute ger Magimix 11610 höga betyg. Designen och användarvänligheten får höga betyg, liksom prestandan. Den beskrivs som en mångsidig maskin med användbara program och de tycker också att den är väldigt tyst.

Det främsta minus som Good Housekeeping Institute lyfter fram är att kannan inte är den enklaste att hantera, då den är tämligen tung och det fyrkantiga handtaget i längden inte är särskilt bekvämt att hålla i. De anmärker även på måttskalan på kannan, som börjar på fyra deciliter, vilket Good Housekeeping Institute anser gör det svårare att måtta exakt.

Den låga ljudnivån och den goda prestandan gör den till vår testvinnare i den här prisklassen.

  • Mycket tyst
  • Stor kanna
  • Fyra olika program
  • Tung kanna
91

Källor

Good Housekeeping - juli 2014
Experttest av Magimix 11610