Test: Melitta Aroma Signature DeLuxe - Hjälper dig hålla koll på kalket

Produkt: Kaffebryggare Prisklass: Mellan Droppstopp: Ja Automatisk avstängning: Nej Timer: Ja Integrerad kaffekvarn: Nej Kapacitet: 1,25 liter Effekt: 1 520 W Kanna: Glaskanna

En kaffebryggare kommer med tid få en viss uppbyggnad av kalk och det är därför viktigt att regelbundet köra en avkalkning. Melitta Aroma Signature DeLuxe meddelar dig när det är dags, och du anger hur hårt vatten du använder för att bryggaren ska veta hur ofta detta behöver göras, då hårdheten i vattnet spelar in i kalkbildningen.

I övrigt har den en genomskinlig vattentank med belysning för att göra den lättare att läsa av, och den automatiska avstängningen går att programmera till 30, 60 eller 90 minuter. Det finns även en funktion för att ge maximal arom även till små mängder kaffe och de löstagbara delarna tål maskindisk.

Testvinnande bryggare

Aroma Signature Deluxe blev testvinnare när Råd & Rön testade 47 olika kaffebryggare. Den får mycket höga betyg för hur lätt den är att underhålla, hur lättläst manualen är, hur lätt den är att hantera, hur snabbt den brygger kaffet och hur bra den värmehåller en full kanna kaffe. 

På minussidan så får den lägre betyg för dess förmåga att värmehålla en mindre mängd kaffe, hur stor vattenförlusten är vid bryggning samt för energiförbrukningen. Bryggaren får även tämligen låga betyg för hur kaffet smakar, då Råd & Rön anmärker på beskan och syran i kaffet.

  • Automatisk avstängning
  • Meddelar när det är dags att avkalka
  • Belyst vattentank
  • Ingen timer
90

Källor

Råd & Rön - november 2018
Experttest av 18 kaffebryggare