Test: Melitta Easy - Enkel och lätthanterlig

Produkt: Kaffebryggare Prisklass: Budget Droppstopp: Ja Automatisk avstängning: Ja Timer: Nej Integrerad kaffekvarn: Nej Kapacitet: 1,25 liter Effekt: 1 050 W Kanna: Glaskanna

Kannan rymmer 1,25 liter, vilket motsvarar ungefär 10 koppar kaffe och är i linje med vad som får anses vara standard. Bryggaren har droppstopp och stänger av sig automatiskt 40 minuter efter start. Effekten ligger på 1050 watt och bryggaren använder vanliga 1x4-filter.

Filterhållaren går för att ta av, vilket är praktiskt när du ska slänga det gamla filtret eller när den behöver rengöras. Både filterhållaren och kannan går alldeles utmärkt att diska i diskmaskinen. För att göra bryggningen lite mer överskådlig har kannan markeringar för antal koppar vid handtaget.

Lätt att hantera, men hur smakar kaffet?

Den här kaffebryggaren får blandade betyg av Råd & Rön. Den får plus för hur väl den håller kaffet varmt, både räknat på full kanna och på minsta möjliga mängd. Men framförallt får den väldigt höga poäng för hur enkel den är att hantera, till exempel när det gäller att fylla på vatten och kaffe och att hantera filterhållaren.

Den största minuspunkten är hur tydlig informationen i manualen kring underhåll är och hur enkelt det är att utföra underhållet. Energiförbrukningen och bryggtiden är andra saker som får lägre betyg, det tar till exempel nästan tio minuter att brygga en full kanna. Råd & Rön anser också att kaffet får för mycket syra.

  • Enkel att hantera
  • Automatisk avstängning
  • Delarna går att maskindiska
  • Ingen timer
87

Källor

Råd & Rön - november 2018
Experttest av 18 kaffebryggare