Test: Merida eSpresso 300 EQ - Elcykel herr bäst i test

Kvalitetsprodukt med hög prislapp

Ramtyp: Herr Modellår: 2018 Antal växlar: 9 Stötdämpare: Framdämpad Bromstyp: Skivbroms Vikt: 23,1 kg Volt: 36 V Motorprestanda: 250 W Max hastighet: 25 km/h Batterityp: Li-Ion Amperetimmar: 14 Ah Laddningstid: 5 timmar Max räckvidd: 150 km

Den här elcykeln är utrustad med hydrauliska skivbromsar, vilket har både för- och nackdelar. De ger en effektiv bromsning, oavsett väderlek, och sliter inte på fälgen på samma sätt som icke-hydrauliska skivbromsar. De är dock dyrare och kräver mer underhåll, vilket det kan vara en god idé att låta en cykelverkstad ta hand om, beroende på hur händig du är.

Ett flertal komponenter på den här cykeln, bland annat drivlinan och batteriet, är tillverkade av Shimano, som är en av marknadsledarna när det kommer till komponenter till elcyklar. Det finns tre olika nivåer på assistans och cykeln har även gåassistans. Det finns nio växlar att välja mellan och cykeln har både LCD-display på styret och pakethållare. Räckvidden är hela 150 km.

Testvinnare

M3 ger den här elcykeln utmärkelsen ”M3 Rekommenderar”. De tycker att den presterar bra, även på ojämnare underlag och att den ger en väldigt hög kvalitetskänsla. Utrustningsnivån får också plus i kanten, då cykeln har belysning fram och bak, pakethållare samt ramlås. Vidare ger testaren beröm för att cykeln är väldigt tystlåten och bekväm.

Det enda M3 har att anmärka på är priset. Den här cykeln har den generellt sett dyraste prisbilden bland de herrmodeller vi har bedömt, och det är få av modellerna med andra ramtyper som vi har bedömt som överträffar det här priset. Men totalt sett blir det här ändå vår testvinnare i den här kategorin.

  • Lång räckvidd
  • Kort laddningstid
  • Dyr
93

Källor

M3 - augusti 2018
Experttest av elva elcyklar