Test: Miele TMG840 WP - Bästa värmepumpstumlare.

För dig som vill sätta doftprägel på din tvätt

Produkt: Torktumlare Typ: Värmepumpstumlare Matning: Frontmatad Energiklass: A+++ Kapacitet: 8 kg Ljudnivå: 64 dB Mått (L): 85 cm Mått (B): 64 cm Mått (H): 60 cm Vikt: 62 kg

Miele TMG840 hade kunnat vara en testvinnare, om det inte hade varit för det höga priset. Det är i övrigt en bra produkt, med högsta möjliga energiklassning, A+++. Den ger dig valmöjligheten mellan att tömma vattnet med slang eller att tömma behållaren för hand.

Flera av Mieles modeller har en emaljerad front, och TMG840 är inget undantag. Fronten är tänkt att vara slitstarkare och svårare att repa. Värmepumpen har ett filter som man tar loss och rengör istället för att behöva rengöra hela pumpen. Den har även inbyggd belysning i trumman och den rymliga kapaciteten 8 kg.

TMG840 har fördröjning på upp till 24 timmar och en funktion som kallas Steam Finish, som innebär att maskinen ångar plaggen i slutet av torkprogrammet. Detta för att undvika att plaggen behöver strykas.

Det finns även speciella doftpatroner att köpa till tumlaren som ger kläderna en viss doft, och där finns det fem olika dofter att välja på. Miele får goda betyg på torkningen av konsumenterna, dock anmärker många på det högra priset, vilket som sagt är det som främst drar ner på totalbetyget.

  • Högsta energiklassning
  • Emaljerad front
  • Belysning i trumman
  • Högt pris
90

Bästa pris hos: