Test: Miele WDB020 - Välbyggd med snabbt expressprogram

Produkt: Tvättmaskin Prisklass: Mellan Typ: Frontmatad Energiklassning: A+++ Kapacitet: 7 kg Ljudnivå: 74 dB Centrifugshastighet: 1 400 rpm Mått (L): 85 cm Mått (B): 63,6 cm Mått (H): 59,5 cm Vikt: 90 kg

WDB020 är en maskin från Miele som ligger lite lägre i prisklass än deras maskiner normalt sett gör, dock inte utan kompromisser.

En sak som slår en är att WDB020 ”bara” har rum för 7 kg tvätt, ingen särskilt imponerande siffra med tanke på att det finns gott om maskiner som har plats för 10 kg eller till och med 12 kg.

WDB020 har heller inget imponerande utbud av program. Trusted Reviews, som har testat maskinen, anmärker på att Eco-programmet för bomull kanske inte är så ekonomiskt som det låter, då det programmet är nästan tre timmar långt oavsett mängd tvätt eller hur smutsig tvätten är.

20 minuter långt expressprogram

De är desto mer imponerade av det ”vanliga” bomullsprogrammet, som känner av mängd och smutsighet och kör ett kortare program om det går. Det finns också ett expressprogram som bara är 20 minuter långt.

Trusted Reviews var väldigt nöjda med tvättresultatet och upplevde WDB020 som en överlag välbyggd maskin som är enkel att använda. Det som mest drar ner betyget är den förhållandevis låga mängdkapaciteteten.

  • Snabb expressprogram
  • Välbyggd
  • Liten trumma
87

Källor

Trusted Reviews - september 2018
Experttest av Miele WDB020