Test: Miele WMB120 - Gott om valmöjligheter – kanske för många?

Prisklass: Premium Typ: Frontmatad Energiklassning: A+++ Kapacitet: 8 kg Ljudnivå: 73 dB Centrifugshastighet: 1 600 rpm Mått (L): 85 cm Mått (B): 64 cm Mått (H): 60 cm Vikt: 94 kg

WMB120 är ett typexempel på hur Miele bygger sina vitvaror: det är en välbyggd tvättmaskin med ett gott utbud av tvättprogram och den ger ett bra tvättresultat.

Den har en kapacitet på 8 kg, vilket är godkänt, och högsta möjliga energiklassning. Den kan själv avgöra hur mycket vatten, tvättmedel och sköljmedel som behövs, och den har också Mieles patenterade trumma, som ska vara mer skonsam mot kläderna än en ”vanlig” trumma.

Du har möjlighet att göra en rad olika inställningar på varje program, vilket gör att du kan skräddarsy precis efter vad som behövs för just de plagg du tänkt tvätta. Maskinen har också en antiskrynklings-funktion.

För många programval?

Good Housekeeping Institute gav WMB120 goda betyg, och framhöll bland annat hur tyst maskinen var, hur bra den tvättade bomull och antiskrynklings-funktionen. De ansåg dock att mängden val på program kan kännas överväldigande.

Råd & Rön gav också maskinen bra betyg, dock inte utan att anmärka på hur väl den sköljde tvätten och längden på tvättprogrammen.

  • Högsta energiklassning
  • Tyst
  • Skonsam trumma
  • Testare upplevde att antalet valmöjligheter var lite överväldigande
88

Källor

Good Housekeeping - september 2015
Experttest av Miele WMB120

Råd & Rön - mars 2018
Experttest av 142 tvättmaskiner