Test: Miele WCE670 TDos - Behändiga valmöjligheter för doseringen

Produkt: Tvättmaskin Prisklass: Premium Typ: Frontmatad Energiklassning: A+++ Kapacitet: 8 kg Ljudnivå: 72 dB Centrifugshastighet: 1 400 rpm Mått (L): 64 cm Mått (B): 60 cm Mått (H): 85 cm Vikt: 94 kg

WCE670 TDos har ett par praktiska system som underlättar för dig som användare. Dels kan du använda speciella kapslar med tvättmedel, vilket gör att du slipper dosera själv. Maskinen har också ett speciellt fack där du kan sätta i Mieles egna behållare med tvättmedel och sköljmedel, och maskinen doserar sedan dessa automatiskt. Även vatten- och energiförbrukning justeras automatiskt.

Liksom vissa andra vitvaror från Miele har den en emaljerad front som är tänkt att vara mer reptålig. Även trumman går att känna igen, med sin speciella form inspirerad av bikakor som är skonsammare mot kläderna. Miele menar att maskinen är testad för att hålla i upp till 20 år.

Tvättar tyst och förbrukar lite vatten

Råd & Rön ger den här tvättmaskinen 70 av 100 i betyg. De ger höga betyg för tvättresultatet, både på bomull och syntet, och även centrifugeringen och ljudnivån under tvättningen får plus i kanten. Manualen bedöms vara lätt att förstå sig på, och vattenförbrukningen får också beröm.

Däremot så är testarna inte lika imponerade av sköljningen av bomullsplagg, och de ger även lägre betyg på hur lätt det är att lägga i tvätt i maskinen och hur långa tvättprogrammen är. De menar också att kontrollerna på maskinen inte är de enklaste att förstå sig på, och energiförbrukningen får inte mer än godkänt.

  • Högsta energiklassning
  • Skonsam trumma
  • Praktisk doseringsteknik
  • Sköljning och längd på tvättprogrammen får låga betyg i test
90

Bästa pris hos:

Källor

Råd & Rön - mars 2018

Experttest av 142 tvättmaskiner