Test: Nilfisk C 130.2-8 - Sparsmakad på tillbehör

Produkt: Högtryckstvätt Prisklass: Mellan Kraftkälla: Eldriven Slangländ: 8 meter Max tryck: 130 bar Effekt: 1,8 kW Vattentemperatur: 40° Vattenförbrukning: 520 liter/timme Vikt: 11 kg

C 130.2-8 från danska Nilfisk levereras inte med något överflöd av tillbehör, men en 8 meter lång slang och ett vattentryck på 130 bar gör att den borde fungera alldeles utmärkt för gemene man. Den mest envisa smutsen kommer den antagligen inte rå på, men att till exempel spola av bilen ska inte vara något problem.

Det medföljer ett spraymunstycke, ett roterande munstycke och en flaska rengöringsmedel som kopplas på direkt på munstycket för applicering på ytan som ska rengöras. Det medföljer tyvärr inget terrassmunstycke, men Nilfisk har ett brett urval av extra tillbehör till den här maskinen, bland annat terrassmunstycken.

Bra rengöring, men inte så lättanvänd

Den här högtryckstvätten får tämligen höga betyg av Råd & Rön och får också deras ”Bra köp”-märkning. De ger höga betyg för hur bra spraymunstycket och det roterande munstycket gör rent. De bedömer också att spraymunstycket är skonsamt mot ytan som rengörs, men de är dock inte av samma åsikt angående det roterande munstycket.

Vidare ger Råd & Rön låga betyg för hur enkelt det är att ansluta munstyckena, hur enkla knapparna och vreden är att hantera och hur enkel maskinen är att flytta och förvara. De bedömer heller inte att manualen är särskilt lättläst och uppmätte också en höjd ljudvolym från maskinen, även om testpanelen sedan inte upplevde den som särskilt högljudd.

  • Medföljande roterande munstycke
  • Bra slanglängd
  • Tämligen tung
  • Inget medföljande terrassmunstycke
84

Källor

Råd & Rön - mars 2017
Experttest av 13 högtryckstvättar