Test: North Challenger 430 cm - Ingen risk för klämda fötter eller händer

Produkt: Studsmatta Kategori: Mellanklass Skyddsnät ingår: Ja Form: Rund Max Personvikt: 150 kg Antal fjädra: 96 st Höjd: 95 cm Bredd kantskydd: 40 cm Storlek: 430 cm Area exklusive kantskydd: 9,61 m²

Det medföljer en så kallad fjäderförlängare, som gör att studsen i mattan går att justera efter vikten på personerna som ska använda den. Mattan klarar vikter på upp till 150 kg och ramen har rostskydd på både in- och utsidan. Kantskyddet är 40 cm brett och 3 cm tjockt, och mattan vilar 95 cm ovanför marken.

Det ingår ett skyddsnät, som har en överlappande, självstängande öppning. Studsmattan har också ett så kallat HPS-säkerhetssystem, som innebär att man inte kan fastna med händer eller fötter mellan fjädrarna, samt att det inte går att glida ner mellan skyddsnätet och kanten med foten.

Rejäl, men också tung

North Challenger 430 cm blev testvinnare i SP Sveriges Tekniska Forskningsinstituts stora test av studsmattor. De beskriver den som enkel att ta sig i och ur och att den är grov och kraftig i konstruktionen. De ger också plus för att den har högt skyddsnät och en bra studs.

SP Sveriges Tekniska Forskningsinstitut ger väldigt höga betyg på de flesta aspekter, förutom montering och manual, som får 3.7 av 5 i betyg. Vissa köpare anmärker även de på monteringsanvisningen, och andra saker som det anmärks på är att öppningen saknar dragkedja och att studsmattan är tung att flytta på.

  • Stabil konstruktion
  • Bra säkerhetslösningar
  • Skyddsnät ingår
  • Upplevs av vissa som krånglig att montera
97