0 100 92 1

Test: Oster Versa - Bäst i test

Billigare alternativ till en premiumprodukt

Produkt: Blender Kategori: Mellan Kapacitet: 1,9 liter Inkluderade kannor: 1 Effekt: 1400 watt Varv per minut: 28 000 Antal hastigheter: 10 Antal knivblad: 6 Pulsfunktion: Ja

Versa från amerikanska Oster är en både snygg och funktionell blender. Den är designad i svart, med röda inslag, och har en kraftfull motor på 1400 watt. Det finns tio olika hastighetsinställningar, och på den högsta snurrar bladen 28 000 varv i minuten. Det finns också fyra olika program: puls, smoothie, soppa och dipp/röra.

Hastigheten styrs med ett vred på framsidan, och program väljs med knappar. Blendern har sex knivblad i rostfritt stål. Bägaren är rejält tilltagen, hela 1,9 liter, och är tillverkad i BPA-fri copolyester. Den går för övrigt att diska i diskmaskin.

Presterar mycket bra för sitt pris

Bloggen Juicing with G har en hel del bra saker att säga om Oster Versa. Testaren drar slutsatsen att Versa är jämförbar med blenders i premiumskiktet som ibland kostar det dubbla. Blendern klarade av de flesta utmaningarna i testet på ett bra sätt, även om den i testarens mening inte alltid mixade lika fint som dyrare konkurrenter.

Det är också det som är testarens främsta betänklighet med den här modellen, även om han tillstår att skillnaden gentemot ett dyrare alternativ nog är försumbar för de flesta. Testaren upplever också att man bör vara på sin vakt för att inte skada bladen om man använder den medföljande ”morteln”.

  • Bra effekt
  • Tio hastighetsinställningar
  • Fyra program
  • Något dyr
92

Källor

Juicing With G - december 2018
Experttest av Oster Versa