Test: Outdoor Chef Ascona 570 G - Smart system för värmefördelning

Produkt: Gasolgrill Prisklass: Mellan Typ: Klotgrill Antal huvudbrännare: 2 Huvudbrännareeffekt: 9.7 kW Typ av tändning: Elektrisk Bredd grillyta: 54 cm Djup grillyta: 54 cm Sidobord: Ja, fast Termometer: Ja

Outdoor Chef har ett lite annorlunda system för att reglera direkt och indirekt värme. Den har nämligen en konformad insats som sitter över brännarna och som kan vändas åt olika håll beroende på hur du vill ha värmen. De använder detta system i flera av sina grillar, däribland Ascona 570 G.

Den här grillen har två huvudbrännare, men saknar sidobrännare. Brännarna tänds elektriskt. Den har dock ett sidobord och även en hylla under grillen. Grillytan är av bra storlek, 54 cm i diameter. Två av de fyra benen är utrustade med hjul för att göra grillen mer behändig att förflytta.

Fina testbetyg

Aftonbladet utnämner Ascona 570 G till bäst i test när de testar gasolgrillar. De gillar det fiffiga "kon-systemet" och menar att man får betydligt mer än från en billigare modell från Outdoor Chef. Poängen är höga även från M3, som berömmer byggkvaliteten och grillens goda värmefördelning.

Dock anser M3 att manualen inte är den tydligaste och att monteringen därmed tar längre tid än önskvärt.

  • Hög byggkvalitet
  • Dubbla brännare
  • Sidobord
  • Ingen sidobrännare
  • Testare anser att manualen är otydlig
93

Källor

Aftonbladet - juli 2018
Experttest av 10 gasolgrillar

M3 - maj 2019
Experttest av 8 gasolgrillar