Test: Outdoor Chef City 420 - Tar inte mycket plats

Produkt: Gasolgrill Prisklass: Budget Typ: Bordsgrill Antal huvudbrännare: 1 Huvudbrännareeffekt: 2.1 kW Typ av tändning: Manuell Bredd grillyta: 41 cm Djup grillyta: 25 cm Sidobord: Nej Termometer: Nej

Den här grillen använder sig av ett så kallat Easy Flip-system, där en konformad insats ovanpå brännaren kan vändas åt olika håll för antingen direkt eller en indirekt grillning. I övrigt har grillen en väldigt högsmal utformning som gör den enklare att förvara.

Grillen har en huvudbrännare, men ingen sidobrännare, vilket förvisso inte är något ovanligt för en grill i den här prisklassen och storleken. Grillytan har en diameter på 39,5 cm och locket har en inbyggd termometer.

Konlösningen får plus i kanten

Den här grillen får höga betyg av Aftonbladet. Testaren beskriver lösningen för att reglera indirekt och direkt värme som en smart lösning, och han ger också plus för att grillen är gasolsnål och enkel att montera.

Minuspunkterna är få, dock noterar testaren att gasolslang och regulator inte ingår, och han sticker inte under stol med att grillytan inte är den största. Dock tillstår han att det är en prisvärd grill för den som inte grillar stora mängder.

  • Inbyggd termometer
  • Platseffektiv
  • Enkel reglering av direkt och indirekt värme
  • Inget sidobord
90

Källor

Aftonbladet - juli 2018
Experttest av 10 gasolgrillar