0 100 92 1

Test: Philips 43PUS6703 - Hygglig bild, men sega menyer

Produkt: TV Prisklass: Budget Skärmstorlek: 43 tum Övriga tillgängliga storlekar: 50, 55 och 65 tum Skärmtyp: LED Upplösning: 2160p (4K) HDR: Ja Uppdateringsfrekvens: 60 Hz Exempel på inbyggda appar: Netflix, YouTube, webbläsare Antal HDMI-portar: 3 Antal USB-portar: 2 Högtalare: 20 watt (2.0) Effektförbrukning standby/drift: 0,3 watt/69 watt Vikt med/utan stativ: 9,1 kg/8,7 kg VESA-typ: 200x200 mm Energiklass: A

Den här modellen har några förinstallerade appar, till exempel Netflix och YouTube, men du har tillgång till ytterligare appar via Philips’ webb-baserade appgalleri. Om du har digital-TV kan du också spela in dina favoritprogram på ett USB-lagringsmedia.

Liksom många andra TV-apparater från Philips är 43PUS6703 utrustad med Ambilight-belysning, en intelligent LED-belysning som anpassar sig efter färgerna som visas på din TV. Om du har flerfärgade Philips Hue-glödlampor i ditt vardagsrum kan dessa synkas med Ambilight-belysningen för att ge ytterligare en dimension till ditt TV-tittande.

SDR ger bättre intryck än HDR

What Hifi? är överlag nöjda med den här TV:n när de testar den. Testaren berömmer den för Ambilight-belysningen och för att den producerar en nyanserad och detaljerad bild när bilden är inställd på SDR snarare än HDR.

HDR-inställningen är tyvärr en sak som inte imponerar lika mycket, då testaren menar att resultatet blir undermåligt och tydligt sämre än på 50-tumsvarianten av den här TV:n. Menysystemet i TV:n upplevs som segt, vilket i kombination med en allt annat än perfekt fjärrkontroll ger en mindre bra användarupplevelse.

  • Ambilight
  • Bra bild på SDR-läge
  • Mindre bra HDR-bild
  • Segt menysystem
92