Test: Philips Satinelle Essential Compact HP6420 - Grundläggande men bra epilator

Produkt: Epilator Prisklass: Budget Antal inställningar: 2 Antal pincetter: 20 Kortaste längd: 0.5 Strömförsörjning: Sladd Våtanvändning: Nej Belysning: Nej

Den här epilatorn kan enklast beskrivas som billigt prissatt och med grundläggande funktioner. Den har ett kompakt format och passar bra i handflatan. Den har en rundad form som Philips beskriver som ergonomisk. Huvudet har 20 pincetter och kan plocka strån som är så korta som en halv millimeter. Epilatorn har två olika hastighetsinställningar.

Den mest uppenbara nackdelen med den här epilatorn är att den inte går att använda i duschen eller i badet, men detta är en naturlig konsekvens av att den strömförsörjs med sladd. Den har heller inga medföljande tillbehör, förutom en liten rengöringsborste. Huvudet går dock att ta loss och skölja under kranen. Den saknar även inbyggd belysning.

I ett test på bloggen Epilator Girl beskrivs den här epilatorn som en grundläggande produkt som ändå gör sitt jobb och det till ett bra pris. Testaren tycker även att den här epilatorn inte gör ondare att använda än någon annan hon har testat, även bland de dyrare alternativen.

Sladden inget hinder

Det faktum att den här epilatorn drivs med sladd och inte med uppladdningsbart batteri är inget som testaren hänger upp sig på. Snarare beskriver hon det som befriande, då det inte är ännu en produkt i hemmet som behöver laddas upp. Hon tycker också att sladden är fullt tillräckligt lång för att hon ska ha lite svängrum.

Det enda hon har att anmärka på är ovan nämnda faktum att inbyggd belysning saknas. Hon tillstår dock att detta är något man får räkna med om man köper av de billigaste modellerna. Hon påpekar även att den här produkten inte fungerar särskilt väl för att avlägsna hår i ansiktet. Men överlag är det en produkt som hon rekommenderar.

  • Ergonomiskt utformad
  • Lågt pris
  • Kompakt format
  • Ingen inbyggd belysning
  • Inga medföljande tillbehör
85

Källor

Epilator Girl - november 2017
Experttest av Philips Satinelle Essential Compact HP6420