Test: Philips Series 9000 S9111 - Dyrt flaggskep

Produkt: Rakapparat Typ: Roterande Batteritid: 50 min Laddtid: 1 timme Trimmer: Ja Våt/torranvändning: Ja Display: Ja Förvaringväska ingår: Ja

9000-serien är Philips flaggskeppsserie, och liksom många andra produkter från Philips så är S9111 en väldigt snygg produkt. Den går stilrent i svart och grått, med en av/på-knapp på handtaget och en inbyggd display som visar bland annat batteriinformation och indikator för rengöring.

Liksom många andra rakapparater på marknaden idag går den här apparaten att rengöra genom att skölja under kranen, och det går också att använda den i duschen och med rakskum. Det medföljer även en rengöringsstation, som både smörjer in och laddar apparaten.

Apparaten har ett så kallad V-Track-system som fångar upp skäggstråna för optimal rakning, och Philips uppger att den ger 30% närmare rakning än tidigare generationer av den här rakapparaten. Huvudet är flexibelt och rör sig i åtta olika riktningar. Huvudet går att byta ut mot ett medföljande trimmerhuvud.

Kvalitetsprodukt med god prestanda

I sin recension beskriver TechSmart vilket kvalitetsintryck den här apparaten gör, och att den inte ger ifrån sig mer än ett lågmält surr när man startar den. Testaren berättar om hur han tidigare upplevt att andra rakapparater har haft svårt med vissa delar av hans ansikte, men så är inte fallet med Philips S9111.

Resultatet beskrivs som mycket bra, och även om det tog längre tid med längre stubb så var det inga problem för apparaten. Testaren tillstår dock att det kan bero på hans skäggväxt, och rekommenderar en vända med trimmern om man har tjockare skäggstrån.

TechSmart har inget särskilt att anmärka på, förutom priset, som är tämligen högt även för en premiumprodukt.

  • Snyggt designad
  • Rengöringsstation
  • Trimmer
  • Dyr
95

Bästa pris hos:

Källor

Techsmart - mars 2015
Experttest av Philips Series 9000 S9111