Test: Remington HyperFlex Verso XR1400 - Annorlunda form för bättre ergonomi

Produkt: Rakapparat Typ: Roterande Batteritid: 45 min Laddtid: 4 timmar Trimmer: Ja Våt/torranvändning: Ja Display: Nej Förvaringväska ingår: Ja

Det här en i högsta grad ovanligt utformad rakapparat. Medan de flesta har ett avlångt handtag är Remington HyperFlex Verso XR1400 format som något som närmast kan liknas vid en datormus med ett rakhuvud monterat på. Designen är enkel, det finns en av/på-knapp, indikatorer för batteriet och en utfällbar trimmer.

Remington menar att detta är en mer ergonomisk design gentemot andra rakapparater, då man håller den i handflatan på ett mer naturligt sätt och använder en naturlig handledsrörelse när man rakar sig. Huvudet är flexibelt och skärhuvudena anpassar sig efter ansiktets form. Hela apparaten är mycket kompakt, vilket gör att den tar minimalt med plats i till exempel handbagaget på flyget.

Apparaten är helt vattentät och går sålunda både att använda i duschen och skölja av under kranen. Den går att använda både med och utan rakskum. För resenären är det praktiskt att den inte bara är kompakt, utan också har ställbar voltspänning. Batteriet räcker i 45 minuter och apparaten behöver fyra timmar för att laddas.

Bekväm att använda

Den här rakapparaten får höga betyg i ett test på Male Sense Pro. De berömmer den bland annat för att den är bekväm att använda och hur väl det flexibla huvudet fungerar. Testaren tycker att batteritiden är mer än tillräcklig och han gillar också att den är vattentät, då det gör att den enkel att rengöra.

Däremot tycker testaren inte att den här apparaten kan åstadkomma en helt slät rakning på samma sätt som man kan få med till exempel en rakhyvel. Han anser också att det hade varit mer praktiskt ur ett reseperspektiv om det gick att driva Remington HyperFlex Verso XR1400 med vanliga batterier.

  • Bekväm att hålla i
  • Ställbar spänning
  • Sköljbar
  • Rakar inte helt slätt
88

Källor

Male Sense Pro - januari 2018
Experttest av Remington HyperFlex Verso XR1400