0 100 93 1

Test: Samsung QE65Q90R - Anpassar bild och ljud automatiskt

Produkt: TV Prisklass: Premium Skärmstorlek: 65 tum Övriga tillgängliga storlekar: 55 och 75 tum Skärmtyp: QLED Upplösning: 2160p (4K) HDR: Ja Uppdateringsfrekvens: 60 Hz Exempel på inbyggda appar: Amazon Prime, Netflix, YouTube, webbläsare Antal HDMI-portar: 4 Antal USB-portar: 3 Högtalare: 60 watt (4.2) Effektförbrukning standby/drift: 0,5 watt/209 watt Vikt med/utan stativ: 34,7 kg/27,8 kg VESA-typ: 400x400 mm Energiklass: B

Den här modellen är utrustad med en QLED-bildskärm, en teknologi som är utvecklad av Samsung. Det är en bildskärmsteknologi som har mycket god ljusstyrka och färgåtergivning, men den är generellt sett inte lika bra på svärta som LED- och OLED-skärmar. Om du registrerar TV:n hos Samsung lämnar de tio års garanti mot inbränningsskador i skärmen.

Med Intelligent Mode kan TV:n själv anpassa vissa inställningar, exempelvis ljusstyrka och ljud. Den kan till exempel lyfta fram dialog tydligare i nyhetssändningar och en sångares röst om du tittar på en konsert.

Bilden imponerar mycket

Testbetygen på den här TV:n är mycket höga. Till exempel så är testarna väldigt imponerade över bilden, bland annat på grund av den utmärkta färgåtergivningen, den goda kontrasten och de generösa betraktningsvinklarna. Apputbudet får plus i kanten av M3.

Ljudet i de inbyggda högtalarna får inte enbart positiva omdömen. M3 tillstår att ljudet är tydligt och rent, men saknar fyllighet. Trusted Reviews gillar ljudet desto mer, men varnar för att de har det kämpigt med basen ibland. What HiFi? menar på att rörelseprocessorn i den här TV:n inte fungerar lika bra som i vissa konkurrerande modeller.

  • Utmärkt bild
  • Lång garanti mot inbränningsskador
  • Adaptivt ljud
  • Basen är inte den bästa
  • Vissa testare har betänkligheter kring rörelseprocessorn
  • Dyr
93