0 100 95 1

Test: Samsung UE43RU7405 - Bästa budget-TV

Kan styras med röstkommandon

Produkt: TV Prisklass: Budget Skärmstorlek: 43 tum Övriga tillgängliga storlekar: 50, 55 och 65 tum Skärmtyp: LED Upplösning: 2160p (4K) HDR: Ja Uppdateringsfrekvens: 60 Hz Exempel på inbyggda appar: Amazon Prime, Netflix, Spotify, YouTube, webbläsare Antal HDMI-portar: 3 Antal USB-portar: 2 Högtalare: 20 watt (2.0) Effektförbrukning standby/drift: 0,5 watt/70 watt Vikt med/utan stativ: 9,5 kg/12,1 kg VESA-typ: 200x200 mm Energiklass: A

För att ge bästa möjliga färgåtergivelse har bildskärmen på Samsung UE43RU7405 så kallad Dynamic Crystal Color, vilket innebär att den kan återge en miljard olika färgnyanser. Den har också så kallad UHD Dimming, där den delar upp bilden i mindre beståndsdelar och behandlar varje del för sig för ett balanserat och naturligt resultat.

Om du har andra smarta produkter i ditt hem kan de skicka meddelanden till den här TV:n, exempelvis om du glömt stänga dörren på ditt Samsung-kylskåp eller om tvätten är klar. Om du vill kan du också styra TV:n med röstassistenterna Amazon Alexa och Google Assistant

Lätt att navigera och installera kanaler

Samsung UE43RU7405 får inte mer än medelhögt betyg av Råd & Rön i deras stora test av TV-apparater. Det den får högst betyg för är stödet för olika typer av multimediafiler och hur lätt det är att spegla innehåll från en mobiltelefon. Även menysystemet och kanalinstallationen får höga betyg.

Ljudkvalitén i de inbyggda högtalarna imponerar inte lika mycket, och anslutningarna på baksidan bedöms inte vara särskilt enkla att komma åt när TV:n är monterad på väggen. Fjärrkontrollen och hur lättnavigerad smart-menyn är får också lägre betyg.

  • Möjlighet att koppla till smarta hem-produkter
  • God färgåtergivning
  • Mindre bra ljud i de inbyggda högtalarna
  • Svåråtkomliga anslutningar om TV:n är väggmonterad
95