0 100 94 1

Test: Samsung UE65RU7105 - Bästa mellanklass-TV

Energieffektiv TV med stöd för Apple AirPlay

Produkt: TV Prisklass: Mellan Skärmstorlek: 65 tum Övriga tillgängliga storlekar: 43, 50, 55, 58 och 75 tum Skärmtyp: LED Upplösning: 2160p (4K) HDR: Ja Uppdateringsfrekvens: 60 Hz Exempel på inbyggda appar: Amazon Prime, HBO, Netflix, YouTube, webbläsare Antal HDMI-portar: 3 Antal USB-portar: 2 Högtalare: 20 watt (2.0) Effektförbrukning standby/drift: 0,5 watt/122 watt Vikt med/utan stativ: 25,5 kg/25 kg VESA-typ: 400x400 mm Energiklass: A+

Den här TV-apparaten går att styra med röstkommando via Google Assistant, antingen med din telefon eller om du har en Google Home. Om du har en Apple-produkt så kan du strömma olika typer av media till TV:n, då den har stöd för Apple AirPlay 2.

PureColor-teknologi i bildskärmen ger en bildupplevelse med naturliga färger och verklighetstrogna detaljer. Med hjälp av så kallad UHD Dimming, där bildskärmen delas in i mindre delar som behandlas var för sig, får du ett balanserat och naturligt bildresultat.

Överlag bra bild, men inget vidare ljud

Råd & Rön har både bra och dålig saker att säga om den här TV-apparaten. De ger den goda omdömen för bilden sett till färgåtergivningen och rörelseskärpan. Att installera kanaler bedöms varav väldigt enkelt och inställningsmenyn beskrivs som lätt att hantera.

Den här TV:n har dock, enligt testarna, vissa problem med bilden, bland annat med kontrast, betraktningsvinkel och ljusläckage. Ljudet i de inbyggda högtalarna bedöms inte heller det som särskilt bra.

  • Bra färgåtergivning
  • Stöd för röststyrning
  • Mycket god energiklassning
  • Ljusläckage
  • Mindre bra ljud i de inbyggda högtalarna
94