Test: Samsung WW10H9600EW/EG - En riktig premiumprodukt, men du betalar därefter

Prisklass: Premium Typ: Frontmatad Energiklassning: A+++ Kapacitet: 10 kg Ljudnivå: 72 dB Centrifugshastighet: 1 600 rpm Mått (L): 85 cm Mått (B): 60 cm Mått (H): 60 cm Vikt: 87 kg

Den här maskinen är tekniknördens dröm, och det hade mycket väl kunnat vara vår testvinnare, om det inte vore för det enkla faktumet att den är väldigt dyr, även för en premiummaskin.

När man tittar på maskinens egenskaper ser man dock vad kostnaden kommer ifrån. Den har blåtonat glas och en stilren front med endast två fysiska knappar, en för av/på och en för paus, och en touchpanel på hela fem tum.

Energiklassning A+++ är mycket vanligt bland moderna tvättmaskiner, så till den grad att det nästan är norm. Samsung uppger dock att den här maskinen är ytterligare 40% energieffektivare än vad som krävs för klassningen A+++, vilket såklart är en fjäder i hatten.

Självdoserande på tvätt- och sköljmedel

Samsung har också ansträngt sig för att göra maskinen så självgående som möjligt. Du fyller på med tvättmedel och sköljmedel och sedan doserar maskinen själv så mycket som det behövs. Den meddelar dig sedan när det är dags att fylla på mer.

Det finns också en tillhörande mobilapp som låter dig styra maskinen och se hur långt tvättprogrammet har gått. Maskinen rengör även trumman automatiskt efter var 40:e tvätt. M3 har testat maskinen och är mycket nöjda med tvättresultatet och lyfter också att den är väldigt tyst.

Sammantaget en väldigt trevlig, väl fungerade och mycket stilig maskin, men priset går inte att komma ifrån. Om kostnad inte är något problem för dig och du vill ha det allra bästa kanske du ska överväga den här.

  • Högsta energiklassning
  • Automatisk rengöring
  • Mobilstyrning
  • Dyr även för en premiumprodukt
91