0 100 90 1

Test: Samsung WW80J5426FW/EE - Bästa billiga tvättmaskin

Felsökning i mobilen

Produkt: Tvättmaskin Prisklass: Budget Typ: Frontmatad Energiklassning: A+++ Kapacitet: 8 kg Ljudnivå: 74 dB Centrifugshastighet: 1 400 rpm Mått (L): 55 cm Mått (B): 60 cm Mått (H): 85 cm Vikt: 61 kg

Om du har väldigt envisa fläckar på dina kläder så har den här tvättmaskinen en funktion som kan råda bot på det. Så kallad “Bubble Soak” blötlägger kläderna i tvättmedelsskum innan huvudprogrammet börjar, dock bara i de fall du kör något av programmen Bomull, Syntet, Jeans eller Baby Care.

Tvättmedelsfacket kan i vissa fall bli lite grisigt över tid, men WW80J526FW/EE har ett speciellt spolsystem som rengör tvättmedelsfacket. Skulle maskinen börja krångla kan du direkt i mobilen få hjälp i felsökningsprocessen.

Överlag bra testresultat, men lite högljudd

Maskinen får tämligen höga betyg av Råd & Rön. Betygen är särskilt höga när det gäller centrifugering och tvättresultatet på bomullsplagg. Även vattenförbrukningen bedöms som mycket god av Råd & Rön. Betyget på energiförbrukning är bra, dock inte lika högt som på vattenförbrukningen.

Testarna ger dock att maskinen låga betyg på sköljningen av både bomulls- och syntetplagg, och ljudnivån på centrifugeringen får bottenbetyg. Nämnas bör att ljudnivån under själva tvättningen får klart bättre betyg. Vissa i testpanelen anser att maskinen kunde ha varit lite enklare i sitt handhavande.

Överlag är detta dock ett gott alternativ till Samsungs dyrare modeller, och det faktum att den ändå har en del smarta funktioner till ett mycket rimligare pris gör den till vår testvinnare i budgetprisklassen.

  • Felsökning i mobilen
  • Fläckbehandling före tvätt
  • Sköljer tvättmedelsfacket
  • Högljudd centrifugering
  • Sköljningen upplevs som bristfällig i vissa fall
90

Källor

Råd & Rön - mars 2018
Experttest av 142 tvättmaskiner