Test: Scott E-Sub Tour - Elcykel dam bäst i test

Effektiva bromsar

Ramtyp: Dam Modellår: 2018 Antal växlar: 10 Stötdämpare: Framdämpad Bromstyp: Skivbroms Vikt: 24,8 kg Volt: 36 V Motorprestanda: 250 W Max hastighet: 25 km/h Batterityp: Li-Ion Amperetimmar: 13,4 Ah Laddningstid: 4 timmar Max räckvidd: 130 km

Scott E-Sub Tour är utrustad med både pakethållare och ramlås. Batteriet har en bra räckvidd på upp till 130 km, men framförallt en imponerande kort laddningstid på bara fyra timmar. När du ska ladda batteriet kan du antingen göra det medan det sitter kvar på cykeln, eller så kan du ta loss det och ta med in.

Den här cykeln har hydrauliska skivbromsar både fram och bak, och dessa är tillverkade av marknadsledande Shimano. Hydrauliska skivbromsar ger effektiv bromsning i alla väder, men kräver också sitt underhåll och kan behöva servas av en mekaniker på en verkstad.

Hur långt räcker egentligen batteriet?

Scott E-Sub Tour får blygsamma betyg av M3. Testaren beskriver den som en elegant designad cykel med en kvalitetskänsla som känns igen från andra modeller från Scott. Han berömmer komforten och balansen i cykeln. Han tycker också att den har hög komfort och är väl utrustad.

Det enda testaren har att anmärka på är räckvidden, vilken han har uppmätt till runt 70 km (även om den maximala räckvidden är 130 km är den genomsnittliga räckvidden, enligt tillverkaren, 83 km). Detta menar han dock är ett mindre problem om man har en laddningsrutin som funkar.

Den här cykeln blir vår testvinnare i den här kategorin.

  • Kort laddningstid
  • Hög komfort
  • Bra utrustad
  • Testare upplever den faktiska räckvidden som något snål
85

Källor

M3 - augusti 2018
Experttest av elva elcyklar