0 100 94 1

Test: Scott Sub Tour Eride 10 - Bästa elcykel unisex

Batteriet går inte att stjäla

Ramtyp: Unisex Modellår: 2019 Antal växlar: 10 Stötdämpare: Ja Bromstyp: Skivbroms Vikt: 25,6 kg Spänning: 36 V Motoreffekt: 250 W Max hastighet: 25 km/h Batterityp: Li-Ion Batterikapacitet: 11 Ah Laddningstid: 4 timmar Maximal räckvidd: 80 km

Ramen på Scott Sub Tour Eride 10 kan framstå som väldigt tjock, men detta kommer sig av att Scott har integrerat batteriet helt och hållet i ramen. Detta är praktiskt dels ur stöldskyddssynpunkt, då batteriet såklart inte går att stjäla om det är inbyggt. Beroende på preferens kan vissa även tycka att cykeln ser mer stilren ut med batteriet inbyggt.

Kontrollpanelen är placerad vid det vänstra handtaget, så att reglagen enkelt kan nås med tummen. Det finns tre knappar som styr alla cykelns funktioner. Utöver elassistans när du sitter på cykeln finns även en nivå av assistans som hjälper till att dra cykeln när du leder den.

God kvalitet, men något dyr

Scott Sub Tour Eride 10 får 8 av 10 i betyg av M3. Testaren ger den beröm för kontrollpanelen, vilken han menar är väldigt användarvänlig. Han berömmer den också för designen, som han beskriver som snygg men udda. Räckvidden, kvalitetskänslan och komforten får även de plus i kanten.

M3 har väldigt få saker att anmärka på. Dock sänker testaren betyget ett snäpp på grund av det höga priset, och han menar också att det inte är helt optimalt ur stöldskyddssynpunkt att kontrollpanelen inte är avtagbar. Ett annat minus i kanten är att motorn känns orkeslös i uppförsbackar.

  • God byggkvalitet
  • Bra räckvidd
  • Lättmanövrerad kontrollpanel
  • Dyr
  • Dålig ork i uppförsbackar
94