0 100 87 1

Test: Siemens WM14W4L7DN - Utrustad med en långlivad motor

Prisklass: Mellan Typ: Frontmatad Energiklassning: A+++ -30% Kapacitet: 7 kg Ljudnivå: 49 dB Centrifugshastighet: 1 400 rpm Mått (L): 84,8 cm Mått (B): 59 cm Mått (H): 59,8 cm Vikt: 73 kg

Det finns tvättmaskiner som har motorer med så kallade kolborstar. Detta är en komponent som, liksom mycket annat, slits med tid och behöver bytas ut. Flera tvättmaskiner från Siemens har dock motorer utan kolborstar, vilket gör att de är tystare och dessutom håller de längre. Siemens går så långt som att lämna tio års garanti på motorerna i sina tvättmaskiner.

Har du extra bråttom så finns det ett 15-minutersprogram med både tvätt, sköljning och centrifugering. VarioPerfect-funktionen justerar tvättiden automatiskt efter mängd tvätt. Bland programmen finns bland annat program för skjortor, duntäcken och ylleplagg.

Tvättar bomull bra, men är högljudd ibland

Råd & Rön ger inte den här tvättmaskinen mer än medelhöga betyg, 63 av 100. De ger de allra lägsta betygen för hur högljudd maskinen är vid centrifugering, hur bra den sköljer bomull och hur lätt manualen är att förstå sig på. De tycker också att symbolerna för programmen inte är särskilt enkla att begripa.

Däremot så ger de manualen plus för att den är väldigt utförlig, och de tycker också att maskinen centrifugerar väldigt bra. Tvättresultatet för bomullsplagg får också plus i kanten, liksom vattenförbrukningen och ljudnivån under tvätt.

  • Långlivad motor
  • Snabbprogram
  • Utförlig manual
  • Upplevs som högljudd vid centrifugering
  • Svårbegripliga symboler
87

Källor

Råd & Rön - augusti 2019
Experttest av 151 tvättmaskiner