Test: Skeppshult Traditional - Välfungerande svenskt hantverk

Produkt: Stekpanna Material: Gjutjärn Diameter: 28 cm Induktion: Ja Non-stick-beläggning: Nej Hängögla: Ja Ugnssäker: Nej

Svenska Skeppshult har en lång historia och deras produkter tillverkas fortfarande i en liten ort på den svenska landsbygden, en del av produkterna görs till och med för hand. Traditional-stekpannan har handslipade kanter och ett handtag i brunetsad bok. Botten är 5 mm tjock och konkav för att pannan ska stå stabilt även vid hög värme.

Pannan fungerar på alla värmekällor och har en naturlig non-stick-beläggning av ekologisk rapsolja som appliceras i fabriken, vilket gör att den är färdig att använda direkt ur förpackningen. Trähandtaget gör tyvärr att just den här modellen inte kan ställas i ugnen. Skeppshult lämnar 25 års garanti på sina produkter.

Populär bland köparna

Den här stekpannan får höga betyg bland köparna på Amazon. De berömmer hur bra pannan fungerar och hur robust den är. Flera lyfter hur stor skillnad de tycker det är gentemot en billigare teflonpanna och att de aldrig mer kommer använda något annat än en gjutjärnspanna.

De som inte är enbart positiva tycker bland annat att stekpannan är lite för tung och att värmefördelningen inte är den bästa. Det är heller inte alla som är helt överens med att botten inte är helt platt.

  • Bra prestanda
  • Lång garanti
  • Instekt från fabriken
  • Går inte att köra i ugn
72