0 100 94 1

Test: Sony Bravia KD-65XF9005 - TV som drivs av Android

Produkt: TV Prisklass: Mellan Skärmstorlek: 65 tum Övriga tillgängliga storlekar: 49, 55 och 75 tum Skärmtyp: LED Upplösning: 2160p (4K) HDR: Ja Uppdateringsfrekvens: 60 Hz Exempel på inbyggda appar: Netflix, Spotify, Viaplay, YouTube, webbläsare Antal HDMI-portar: 4 Antal USB-portar: 3 Högtalare: 20 watt (2.0) Effektförbrukning standby/drift: 0,5 watt/162 watt Vikt med/utan stativ: 25,5 kg/24,5 kg VESA-typ: 300x300 mm Energiklass: A

Den här TV:n har vad som kallas Full Array LED, vilket innebär att den har lysdioder direkt bakom bildskärmen istället för bara längs ramen, så kallad Edge LED. Detta ger en bättre svärta, och Sony menar också på att det ger bättre kontraster.

Mjukvaran i den här TV-apparaten är en TV-anpassad version av det mobila operativsystemet Android från Google. Du kan ladda ner en rad olika appar direkt i TV:n, till exempel appar för olika streamingtjänster och olika spel. Dock har du inte tillgång till hela Googles appbibliotek, utan endast de som är anpassade för just TV-apparater.

Utmärkt bild, men mjukvaran drar ner betyget något

Sony Bravia KD-65XF9005 får väldigt höga betyg av testare. M3 beskriver bilden som kontrastrik och de tycker att TV:n skalar upp 1080p-bild på ett utmärkt sätt. Även What HiFi? är väldigt förtjusta i bilden, bland annat på grund av färgåtergivningen. Trusted Reviews menar att det ibland inte märks att det är en medelklass-TV snarare än en premium-TV.

M3 har dock vissa betänkligheter kring ljudet, liksom What HiFi?, som beskriver ljudet som klent sett till basen. Ingen av de tre testarna är särskilt förtjusta i den upplevelse som Android TV ger, men M3 tillstår att det har blivit mycket bättre jämfört med tidigare versioner.

  • Utmärkt uppskalning
  • Bra färgåtergivning
  • Mycket bra kontraster
  • Något klumpig mjukvara
  • Inte mer än godkänt ljud
  • Dyr
94