0 100 94 1

Test: Sony KD-65AG8 - Energieffektiv bildskärm

Produkt: TV Prisklass: Premium Skärmstorlek: 65 tum Övriga tillgängliga storlekar: 55 tum Skärmtyp: OLED Upplösning: 2160p (4K) HDR: Ja Uppdateringsfrekvens: 60 Hz Exempel på inbyggda appar: Amazon Prime, Netflix, YouTube, webbläsare Antal HDMI-portar: 4 Antal USB-portar: 3 Bildfrekvens: 40 watt (2.0) Effektförbrukning standby/drift: 0,5 watt/167 watt Vikt med/utan stativ: 22,5 kg/20,3 kg VESA-typ: 300x300 mm Energiklass: B

Sony KD-65AG8 är utrustad med en OLED-bildskärm, vilket är energieffektivare än en LED-skärm och producerar dessutom en bättre svärta. Sony menar på att den här tekniken, i kombination med deras X1 Extreme-bildprocessor, ger en extremt bra kontrast.

Den här TV:n drivs av den TV-anpassade versionen av Google Android. Detta ger dig exempelvis tillgång till hyr- och köpfilm via Google Play filmer direkt i TV:n. Du kan också skräddarsy hemskärmen efter dina preferenser så att de appar du använder alltid ligger högst upp.

Mycket bra bild och ljud, men inte de enklaste menyerna

Överlag ger Råd & Rön mycket beröm till den här TV:n för hur bra bilden är. Betygen är i synnerhet höga på hur den klarar av direkt solljus och hur mycket ljus som läcker ut. Även ljudet i den inbyggda högtalaren och hur enkelt det är att överföra media från en mobiltelefon får höga betyg.

Däremot upplever inte Råd & Rön att den så kallade smart-menyn är särskilt enkel att navigera och förstå sig på. Betyget blir inte särskilt höga på fjärrkontrollen, och det enda testarna inte gillar med bilden är färgåtergivningen och en något ojämn ljusfördelning.

  • Överlag mycket bra bild
  • Bra ljud
  • OLED-bildskärm
  • Inte helt lättbegriplig smart-meny
  • Något ojämn ljusfördelning
94