Test av spabad

Uppdaterad 13 november 2019. Baserat på åtta experttester och recensioner

Ett spabad kan vara ett väldigt trevligt inslag i din vardag. Om du inte har lust eller möjlighet att ha ett platsbyggt spabad kan du alltid köpa en uppblåsbar variant, vilket är vad vi har valt att fokusera på i det här testet.

Vi har bedömt nio olika modeller i tre prisklasser: budget, mellan och premium. Vi har tagit hänsyn till följande saker i vår bedömning:

  • Utrymme
  • Vattentemperatur
  • Volym i liter
  • Extrafunktioner
  • Handhavande
  • Hur enkel installationen är
  • Design

Innehålls­förteckning

Testvinnare

Vi har utsett tre testvinnare - Bestways Lay-z Spa St Moritz Airjet blir bäst i test. Bestways Lay-z Spa Palm Springs Airjet blir bästa budgetspabad och Mspa Tekapo Delight blir bästa premiumspabad.

97
90
90

Därför är Bestways Lay-z Spa Palm Springs Airjet det bästa budgetspabadet

Bestways Lay-z Spa Palm Springs Airjet, Bestways Lay-z Spa Miami Airjet och Bestways Lay-z Spa Vegas

Därför är Bestways Lay-z Spa Palm Springs Airjet det bästa budgetspabadet

Bestways Lay-z Spa Palm Springs Airjet är, enligt oss, det bästa spabadet i den här prisklassen. Den utmärker sig främst genom det goda utrymmet och det höga antalet jetmunstycken.

Bestways Lay-z Spa Vegas har liknande dimensioner och rymmer något mer vatten, men har färre jetmunstycken. Dock anser många köpare att den håller god kvalitet.

Bestways Lay-z Spa Miami Airjet är den generellt sett billigaste modellen, men den är också mindre och har lägst antal jetmunstycken av de tre modellerna i den här kategorin. En testare menar att antalet munstycken är bra i relation till volymen, men att Miami inte är så rymlig som man kan tro.

Funktioner och utrymme

Alla tre modeller har gemensamt att de har medföljande filtreringssystem och pumpar för själva karet, liksom timer för uppvärmningen. De har också gemensamt att vattnet värms upp till 40 grader och att de går att koppla in i eluttag med spänning mellan 220v och 240 volt.

Bestways Lay-z Spa Miami Airjet har det lägsta antalet jetmunstycken och har också bara plats för fyra personer. Bestways Lay-z Spa Palm Springs Airjet och Bestways Lay-z Spa Vegas rymmer båda sex personer och har 120 respektive 87 jetmunstycken.

99
93
83

Därför är Bestways Lay-z St Moritz Airjet det bästa spabadet

Bestways Lay-z Spa St Moritz Airjet, Bestways Lay-z Spa Saint Tropez och Mspa Nest M-001LS

Därför är Bestways Lay-z St Moritz Airjet det bästa spabadet

Bestways Lay-z Spa St Moritz Airjet är bästa spabad i mellanprisklassen. Den är väldigt rymlig, har ett högt antal jetmunstycken och beskrivs av köpare som lätt att hantera och av god byggkvalitet.

Mspa Nest M-001LS är den minsta av de tre modellerna i den här prisklassen, men den har ändå ett par praktiska funktioner som underlättar handhavandet en del.

Bestways Lay-z Spa Saint Tropez är en mindre modell än kusinen Bestways Lay-z Spa St Moritz Airjet, men den har i gengäld ett medföljande tillbehör som Lay-z Spa St Moritz Airjet saknar och som kan vara praktiskt i vissa avseenden.

Funktioner och utrymme

Om du köper en Bestways Lay-z Spa Saint Tropez så får du med en rad tillbehör som är tämligen standard för spabad från Bestways, såsom en pump och ett poolskydd, men du får även med en LED-lampa. Denna är vattentät och kan dessutom flyta, så det är bara att slå på den och lägga den i badet, vilket är praktiskt om det är mörkt ute. Den kan dessutom lysa i flera olika färger.

Bestways Lay-z Spa St Moritz är den modell i den här prisklassen som rymmer flest personer. Enligt tillverkaren får fem till sju personer plats, och flera köpare vittnar om att det utan problem får plats sex personer. Vissa spekulerar till och med i att det skulle gå att klämma in åtta personer om det skulle behövas.

Mspa Nest M-001LS är en modell som är byggd för att rymma endast två personer. Detta medför också att det är ett tämligen kompakt spabad, vilket är behändigt om du har begränsat med utomhusyta. Om du inte har behov av mer än två sittplatser så kan den duga gott, men det finns andra modeller med liknande prisbild som rymmer fler.

97
94
94

Därför är Mspa Dekapo Delight det bästa premiumspabadet

Mspa Tekapo Delight, Bestways Lay-z Spa Helsinki Airjet och Mspa Mont Blanc

Därför är Mspa Dekapo Delight det bästa premiumspabadet

Mspa Dekapo Delight är ett rymligt spabad med gott om jetmunstycken, som dessutom är enkel att hantera och klarar av kallare temperaturer. Därför blir den bäst i test i premiumprisklassen.

Dess dyrare kusin Mspa Mont Blanc beröms i ett test för sin stabila konstruktion och snygga design. Det högre priset är dock svårt att motivera, och det upplevs som något trångt om man sitter för många i det.

Bestways Lay-z Spa Helsinki Airjet är mindre och har färre jetmunstycken än de två andra modellerna i den här prisklassen. Den har dock en snygg design och klarar av att stå utomhus även på vintern.

Funktioner och utrymme

Bestways hävdar att Bestways Lay-z Spa Helsinki Airjet rymmer upp till sju personer, men en blygsam diameter på 180 cm gör att det kan upplevas trångt om man sitter så många i. Både Mspa Tekapo Delight och Mspa Mont Blanc ska ha plats för sex personer, men en testare drar slutsatsen att det blir trångt om man sitter sex personer i Mspa Mont Blanc.

Alla tre modeller har inbyggt frostskydd, vilket gör att de kan stå utomhus även vid minusgrader utan att ta skada. Mspa uppger att Mspa Mont Blanc och Mspa Tekapo Delight kan bibehålla temperaturen på vattnet även vid tio minusgrader, och att det som mest klarar av 30 minusgrader.