Test: Stiga Combi 44E - Bästa elgräsklippare

Täcker upp mer yta

Produkt: Gräsklippare Kraftkälla: Elnä Klippyta: 900 m² Motoreffekt: 1.8 kW Klippbredd: 42 cm Vikt: 14 kg Ljudnivå: 96 dB Uppsamlare: Ja, 50 liter Klippteknik: Rotorklippare Max klipphöjd: 7,5 cm Antal höjdlägen: 6 st

Stiga Combi 44 E är en sladdansluten gräsklippare som klarar av lite mer än många konkurrenter. Den har en bra klippbredd på 42 cm och en uppsamlare på hela 50 liter. Den har en bra motoreffekt på 1.8 kW och ska kunna hantera en klippyta på upp till 900 m².

Du kan välja att samla gräset i uppsamlaren, skicka ut det genom bakutkastet eller låta gräsklipparen finstrimla gräset och sprida det över gräsmattan, så kallad bioklippning. Skulle du vilja använda uppsamlaren så har den ett litet fönster som låter dig se när den börjar bli full.

Upplevs som högljudd

Den här gräsklipparen får 68 av 100 i betyg av Råd & Rön. De bedömer den bland annat som mycket lätt att hantera, bland annat sett till hur lätt det är att ställa i handtaget, ställa in klipphöjd och att starta gräsklipparen. Den får också bra betyg för energiförbrukningen.

De är däremot mindre imponerade av ljudnivån och upplever Combi 44 E som högljudd. De ger också lägre betyg på hur bra den klipper långt gräs, hur bra den hanterar blött gräs och hur bra den är på bioklippning. Uppsamlarens funktionalitet får inte heller några stående ovationer.

Totalt sett blir den här gräsklipparen ändå vår testvinnare i den här kategorin.

  • Bra räckvidd
  • Stor uppsamlare
  • Bra klippbredd
  • Upplevs som högljudd i test
90

Källor

Råd & Rön - april 2018
Experttest av 77 gräsklippare