Test: Stromer ST2 Syno - Bästa elcykel unisex

Inte bara en elcykel

Ramtyp: Unisex Modellår: 2016 Antal växlar: 20 Stötdämpare: Nej Bromstyp: Skivbroms Vikt: 29,4 kg Volt: 48 V Motorprestanda: 500 W Max hastighet: 45 km/h Batterityp: Li-Ion Amperetimmar: 17 Ah Laddningstid: 8 timmar Max räckvidd: 180 km

Stromer ST2 Syno är, till att börja med, rent tekniskt inte en elcykel. Med hjälp av eldriften kan den färdas i hastigheter på upp till 45 km/h, vilket gör att den klassas som en klass 1-moped. Detta gör att den medför krav på körkort, hjälmtvång och att man måste ha trafikförsäkring på den. Dock kräver den fortfarande att du trampar, den har ingen självgående eldrift.

Den har en sannerligen iögonfallande design. Både batteri, belysning och färddator är helt integrerade i ramen. Batteriet går att ta loss genom att öppna en lucka. Räckvidden är upp till 180 km, vilket är smått fantastiskt. Dock behöver batteriet åtta timmar för att ladda fullt igen när det väl blivit urladdat.

Mobilen talar om var cykeln är

Alla cykelns funktioner styrs genom en touchskärm eller med en tillhörande smartphone-app. Med denna kan du även hitta cykeln om du glömt vart du ställde den och även spärra den om den skulle bli stulen. Du kan också installera uppdateringar eller köra diagnostik via telefonen. I övrigt finns det hela 20 växlar att välja mellan.

Stromer ST2 Syno får höga betyg av M3, bland annat på grund av den snygga designen och för hur användarvänlig färddatorn är. Testaren tycker också att körupplevelsen är snabb och helt sömlös, och han upplever också cykeln som välbalanserad.

M3 har väldigt få saker att anmärka på. Dock sänker testaren betyget ett snäpp på grund av det mycket höga priset, dock inte utan att han anser att prislappen känns något mer human om man väger in vad man får för pengarna. Totalt sett blir den ändå vår testvinnare i den här kategorin.

  • Lång räckvidd
  • Fjärrstyrning
  • Touchskärm
  • Mycket dyr
  • Lyder under samma trafikregler som en moped
90

Bästa pris hos:

Källor

M3 - augusti 2018
Experttest av elva elcyklar