Test: Toro SnowMaster 724 ZXR - Anpassar hastigheten automatiskt

Produkt: Snöslunga Prisklass: Mellan Typ: Tvåstegs Arbetsbredd: 61 cm Arbetshöjd: 46 cm Drivkälla: Bensin Effekt: Ingen uppgift Elstart: Nej Handtagsvärme: Nej Kastlängd: 12 meter

Toro menar själva på att det här är en modell som är klart effektivare än vissa andra av deras modeller och kan klara av snöröjningen på 30% kortare tid. Kastlängden ligger på hela 12 meter och utkastet justeras med en spak som du kan nå från bakom handtaget. Arbetsbredd och arbetshöjd är båda bra, 61 respektive 46 cm.

Maskinen har Toros så kallade ”Personal Pace”-system, där snöslungan kan känna av ditt gångtempo och automatiskt anpassar hastigheten efter det. SnowMaster är också byggd för att vara enklare att styra, utan att behöva dra i spakar och reglage.

Lättstyrd och lättmonterad

Snittbetyget bland kunderna på den här snöslungan är mycket högt. Bland annat menar kunderna att den är enkel att montera ihop, lättstyrd och lättstartad. Den får också beröm för att den gör ett bra jobb både med pulversnö och blötsnö.

På minussidan är det ett antal kunder som reagerar på att det är onödigt krångligt att justera utkastet, trots placeringen av reglaget. Vissa kunder vittnar om att det krävs att man böjer sig ner väldigt långt eller till och med stannar maskinen och går runt på sidan för att komma åt reglaget.

  • Lättstyrd
  • Bra arbetsbredd
  • Bra kastlängd
  • Ingen elstart
  • Ingen handtagsvärme
  • Utkastet upplevs som krångligt att justera
83