Produkt: Router Prisklass: Budget Wifi-standard: 802.11n Trådlös säkerhet: WEP, WPA, WPA2 Minne: 4 MB Ram: 32 MB Processor: 560 MHz Överföringshastighet: 300 Mbps Frekvensband: Ett Brandvägg: Nej USB: Inga Antal LAN-portar: 4 Antal antenner: 2

TL-WR841N är en kompakt liten enhet, då den är bara 20 centimeter lång och 14 centimeter bred, med en höjd på 2,8 centimeter, och väger inte mer än drygt 200 gram. Den har två antenner och en display på framsidan som visar status på uppkoppling och annat.

Den har tyvärr inte stöd för 802.11ac-standarden på wifi, vilket är det vanligaste, utan den har stöd för 802.11n, vilket är standarden som direkt föregick 802.11ac. Den har ett frekvensband på 2,4 GHz, men tyvärr ingen inbyggd brandvägg. Den saknar USB-port, men har fyra LAN-portar.

Stabil i uppkopplingen

Den här routern får 3,5 av 5 i betyg av Cnet. Testaren berömmer den för att den till ett billigt pris erbjuder en stabil uppkoppling. Överföringshastigheterna bedömer han också som goda, och han landar i slutsatsen att det här är en bra router för små hem, eller till och med om man behöver ha med sig en router på resan.

Däremot så är inte räckvidden den bästa, och i testet konstateras att uppkopplingen blir svajig när avståndet överstiger 20 meter. Testaren upplever också att användargränssnittet inte är så enkelt som det hade kunnat vara, bland annat därför att alla ansluta enheter står listade med respektive IP-nummer och MAC-adress, vilket gör att det kanske inte är det lättaste att veta vilken som är vilken.

  • Stabil uppkoppling
  • Kompakt
  • Kort räckvidd
  • Bara ett frekvensband
  • Ingen USB-port
72

Källor

Cnet - oktober 2015
Experttest av TP-Link TL-WR841N