Test: Tristar AC-5529 - Bäst i test portabel AC

En riktigt bra portabel luftkonditionering för hemmabruk

Produkt: Portabel AC och luftkylare Kategori: Portabel AC mellanklass Lokalyta: 80 m² Fläkthastigheter: 2 Fjärrkontroll: Ja Max ljudnivå: 65 dB Köldmedium: R290 Vattentank: Ja Luftfuktning: Nej Luftavfuktning: Ja Luftrening: Nej Storlek (Höjd): 87.8 cm Storlek (Bredd): 37.3 cm Storlek (Djup): 31.8 cm

Med Tristar AC-5529 har du tre olika driftlägen; kyla, torkning och fläkt. I torkningsläge kan enheten avfukta upp till 1,2 liter vatten per timme. Vattentanken rymmer en halvliter vatten, och det finns en indikator som säger till när den är full.

Fläkthastigheten är justerbar i tre steg, och det finns även ställbar temperatur. Enheten kan kyla utrymmen på upp till 80 m² (bra för hemmabruk) och ljudnivån ligger på 65 dB, vilket inte är något utöver det vanliga men samtidigt inte helt tystgående. Är du ute efter en riktigt liten portabel AC, exempelvis för en husvagn är kanske det här inte är rätt modell, då höjden är 87,8 cm.

Ventilationsslangen är inte så snygg

Tristar AC-5529 blir utnämnd till den portabla airconditioner som blir bäst i test i tidningen Bygga Hus. De beskriver den som överlag lätt att manövrera och de kunde uppmäta en kontinuerlig temperatursänkning på ungefär en grad i timmen. De tycker också att manualen är lättbegriplig.

Dock saknar de en digital display på fjärrkontrollen som talar om vilken inställning man har valt, och slangen för utblås av varmluften som dras ut genom fönstret tycker de inte är alltför snygg. De påpekar också att om man vill ändra åt vilket håll enheten blåser så måste man vrida hela enheten.

Sammantagen är detta dock en välfungerande och prisvärd portabel AC-fläkt som ger en bra kyleffekt. Perfekt för kylning en lägenhet eller övervåningen i en normalstor villa på varma sommardagar.

  • Kyler bra
  • Vattennivåindikator
  • Fjärrkontroll
  • Iögonfallande ventilationsslang
  • Tämligen hög ljudnivå
91

Bästa pris hos:

Källor

Bygga Hus - juli 2017
Experttest av 5 luftkonditioneringar