Test: Weber Genesis E-330 GBS - Enkel att rengöra

Produkt: Gasolgrill Prisklass: Premium Typ: Vagn/stativ Antal huvudbrännare: 3 Huvudbrännareeffekt: 7.64 kW Antal sidobrännare: 1 Typ av tändning: Elektrisk Bredd grillyta: 66 cm Djup grillyta: 50 cm Sidobord: Ja, fast Termometer: Ja

För att underlätta rengöring har den här grillen trekantiga grillribbor, vilket syftar till att det ska fastna så lite rester i gallret som möjligt. Eventuellt fett som droppar ner hamnar på en plåt, snarare än direkt på brännarna, och plåten kan enkelt plockas ur och diskas ren.

I övrigt är Weber Genesis E-330 GBS utrustad med tre huvudbrännare och en sidobrännare. Den har dessutom en så kallad "Sear station", ett extra brännarrör med högre effekt för att kunna grilla på extra hög temperatur. Det finns både sidobord och upphängning för redskap.

Monteringen är det enda som drar ner

Den här grillen får stämpeln "M3 Rekommenderar" av M3. Testaren berömmer den för att den är snyggt designen och för den höga kvalitetskänslan. Han ger också plus i kanten för att grillen är lätt att göra rent och för att underskåpet erbjuder gott om förvaringsutrymme.

Det enda minus som grillen får berör monteringen. Testaren klagar på att denna tar ett par timmar. Han menar också på att det är bra att ha hjälp av en extra person, men tillstår samtidigt att manualen är lätt att förstå sig på.

  • Hög kvalitetskänsla
  • Bra förvaring
  • Lätt att göra rent
  • Monteringen tar en stund
96