Test: Wella Contura HS 61 - Salongstrimmer till ett högt pris

Prisklass: Premium Batteritid: 35 min Laddtid: 1 timme Klipplängd: Upp till 6 mm Våt/torranvändning: Nej Display: Nej Förvaringväska ingår: Nej

Om du är ute efter en trimmer av salongskvalitet kan denna vara något för dig att överväga. Den är liten och lätt, och stilrent designad med ett hölje i aluminium. Skärhuvudet är gjort av rostfritt stål och utan trimningskammen klipper den så nära som 0.1 mm. Officiellt ligger ljudnivån på låga 60 decibel.

Tyvärr har den några nackdelar också. På tillbehörssidan har Wella varit lite snåla och inte inkluderat någon förvaringsväska. Trimmern har heller ingen display som indikerar till exempel batterinivå, och batteriet räcker bara i 35 minuter, vilket känns snålt. Den här trimmern är också betydligt dyrare än de andra två i det här testet.

Frågetecken på användarvänlighet

Den här trimmern får goda omdömen på bloggen Beard Instructor. Testaren tycker om hur den är designad och tycker att den känns lätt och att den ligger bra i handen. Han tycker också att den ger ett väldigt exakt klippresultat.

Det är däremot några saker som han inte gillar, till exempel att den måste laddas i laddningsstället istället för bara med sladd. Han reagerar också på att det inte finns något som indikerar att trimmern är färdigladdad när den står i laddaren. Vidare är testaren inte helt säker på hur väl den lämpar sig för att trimma längre skägg, då maxlängden på trimningskammen är 6 mm.

  • Trimmar bra
  • Liten och bekväm att hålla i
  • Dyr
85

Källor

Beard Instructor - oktober 2017
Experttest av Wella Contura HS 61