Test: Wolf-Garten A 340 E - Hjälper till att ge näring till din gräsmatta

Produkt: Gräsklippare Kraftkälla: Elnät Klippyta: 250 m² Motoreffekt: 1.4 kW Klippbredd: 34 cm Vikt: 14 kg Ljudnivå: 96 dB Uppsamlare: Ja, 30 liter Klippteknik: Rotorklippare Max klipphöjd: 6 cm Antal höjdlägen: 6 st

Den här gräsklipparen har tre olika system för att hantera gräsavfallet; antingen så hamnar gräset i uppsamlaren, spottas ut baktill eller så strimlar gräsklipparen gräset väldigt fint och strör ut det över gräsmattan igen, så kallad bioklippning. Det sistnämnda är bra på det sättet att man då ”gödslar” gräsmattan med det klippta gräset.

Handtaget är justerbart i höjdled och kan fällas ihop för enklare förvaring. Klipphöjden ställs in med en liten spak på sidan av gräsklipparen och har ett patenterat system för att försäkra sig om att du aldrig kan köra över strömsladden. Ett dödmansgrepp över hela handtaget är praktiskt ur säkerhetssynpunkt.

Lättkörd och lättanvänd

Wolf-Garten A 340 E får förhållandevis höga betyg av Which?, som bland annat anser att det är en lättviktig gräsklippare som är enkel att hantera och som klipper bra. De tycker också att den är bra på bioklippning och att uppsamlaren är enkel att tömma. Överlag anser de att den är väldigt enkel att använda.

De menar dock att den är bäst lämpad för mindre gräsmattor, bland annat därför att klippbredden gör att det tar lång tid att avverka en större gräsyta. De är också av åsikten att sladdens längd på 15 meter gör att du har tur om du inte behöver ta fram förlängningssladden för att göra klart klippningen.

  • Lättkörd
  • Enkel att använda
  • Klipper bra
  • Bäst lämpad för mindre gräsmattor
86