Thule Urban Glide 2 Double

Funktionell syskonvagn med rymliga sittdelar och utmärkta köregenskaper

 • 9/22 kg
 • 79,5 cm
 • Vanlig
 • Nej/nej
 • Ja
 • Luftfyllda
 • Knäled
 • Nej
 • Nej
Thule Urban Glide 2 Double

Fördelarna med Thule Urban Glide 2 Double

 • Mycket bra rull, klarar terräng och grus, rymliga sittdelar, smarta funktioner
 • Något bred, ej fullt sittläge, blir relativt stor ihopfälld

Thule Urban Glide 2 Double är en syskonvagn på bredden med två rymliga sittdelar. Vagnen kan även användas med liggdel och det går att köpa till adaptrar för att fästa ett babyskydd på chassit. Sittdelarna är endast framåtvända och har ett svagt lutande ryggstöd i sittläge. De kan sedan fällas ned till ett plant liggläge. När barnet sover i vagnen kan man öppna upp en ventilationslucka vid barnets huvud, för att få det svalare inne i sittdelen. Även suffletten, som ger ett bra solskydd, har en kombinerad vädrings- och tittlucka. Sittdelen har Thules smidiga och välvadderad sele, som enkelt anpassas efter barnets storlek. Det finns inget ställbart fotstöd men chassit är utformat för att barnet ska kunna få ett bekvämt stöd för fötterna. Utrymmet i ryggstöd och under suffletten är bra nog för att en normalstor fyraåring ska kunna sitta bekvämt.

Vagnen mäter strax under 80 cm på bredden. Den går alltså in genom vanliga standarddörrar men kan kännas otympligt bred inne i matbutiker och liknande miljöer. Urban Glide 2 Double känns dock snarare byggd för långpromenader på breda vägar eller löpturer i motionsspår. Vagnen går att springa med om man låser det svängbara framhjulet i fast läge. Att vagnen har endast tre hjul kan se instabilt ut men Thule Urban Glide 2 Double är välbalanserad och de stora lufthjulen ihop med vagnens fjädring ger ett riktigt bra rull. Grusväg, gropigt underlag, gräsmatta - framkomligheten blir aldrig något problem. Vagnen är även lättstyrd och bekväm att köra, tack vare knäledshandtaget som har en ergonomisk utformning. Mitt på handtaget finns en praktisk handbroms, baktill på chassit finns även en vanlig fotbroms lättåtkomlig.

Trots sin storlek så är Thule Urban Glide 2 Double smidig att fälla ihop. Genom att man lyfter på den del av vagnsklädseln som täcker fotändan blottas en blå spärr som ska dras åt sidan och vridas om. Hopfällningen görs enkelt med en hand och vagnen fälls platt. Den blir ännu mindre om man snabbt klickar av alla hjulen. Varukorgen har ett smart lock som gör att man kan skydda eller dölja sin packning, men locket kan även rullas undan så att vagnen kan maxpackas med skötväska och annat. För den som är ute efter att ta många, långa och lättrullade promenader och kanske ibland även springa med vagnen så finns det få modeller som kan mäta sig med Thule Urban Glide 2 Double i funktioner och körkänsla.