Veckans produkt: HP Slate 7 HD & 10 HD med 2 års bredband

HP Slate 7 HD HP Slate 10 HDMarknaden för surfplattor har blivit en av de mest konkurrensutsatta. De senaste åren har tillverkarna försökt locka nya kunder med allt bättre specifikationer. Högre skärmupplösning, större minne, fler megapixel, lägre vikt och tunnare siluett. Detta har gjort nya produktlanseringar extremt förutsägbara och nästan lite tråkiga. Tillverkarna har fastnat i ett specifikationsrace, men de stora innovationerna har uteblivit.

Därför är det en frisk fläkt att HP lanserat nya surfplattor där de tänker utanför boxen. Med nya HP Slate 7 HD & HP Slate 10 HD ingår två års mobilt bredband i priset. Du kan börja surfa direkt utan att behöva tänka på månadskostnader eller avtal. Detta gör plattorna till en utmärkt julklapp eller födelsedagspresent då man slipper få ett dyrt abonnemang med bindningstid i present.

Surfplattorna ligger skönt i handen och finns i färgerna rött och silver. De har två kameror, 2 MP på framsidan och 5 MP med autofokus bak. Lagringsutrymmet är 16 GB men är utbyggbart till 32 GB med microSD-kort. De har två stereohögtalare med Beats Audio. I Google Play Store kan du ladda ner hundratusentals appar och spel med ett enkelt klick. 10-tummaren i silver finns redan i lager och beställer du innan den 20 december sker leverans före julafton. Däremot kommer det dröja några veckor innan 7-tummaren går att beställa.

Läs mer om HP Slate 7 HD & HP Slate 10 HD HÄR