Apotekarnes Årsmust 2018

Modigt kryddad julmust med kraftig skumkrona och smak av lakrits

Apotekarnes Arsmust2

Fördelarna med Apotekarnes Årsmust 2018

  • Smaksättning som modigt sticker ut från övrigt utbud, vacker flaska, kan bli en hit för den som älskar lakrits
  • Svår att dricka ihop med mat, går inte hem hos den som gillar saltlakrits

Apotekarnes Årmust 2018 skäms absolut inte för sig utplacerad på julbordet. Flaskan inbjuder till fest, både i formgivning och i etikettens färgval. Men mest party känns ändå champagnekorken som kröner flaskan. Det är en rolig kontrast till många mer minimalistiskt designade julmustflaskor. Smakvalet överraskar något. Årsmusten år 2018 är nämligen kryddad med lakrits. Sötlakrits, ska tilläggas, innan alla saltlakritsfantaster hinner bygga upp några förhoppningar.

Lakritsdoften är subtil och känner man inte till smaksättningen så anar man den bara efter att ha luktat på musten. Skumkronan är desto kraftigare och Apotekarnes Årsmust 2018 skummar lika rikligt och beständigt som en tysk lager. Ändå är kolsyran väldigt diskret, faktiskt knappt märkbar.

Till syvende och sist är det ändå smaken som avgör helhetsintrycket, och där får Apotekarnes Årsmust blandade omdömen. Är man inte redan förtjust i lakrits så är detta ingen hit. Och inte ens självutnämnda lakritsfans vet vad de ska tycka. Drycken passar knappast till mat och skär sig mot pepparkaka. Apotekarnes Årsmust 2018 dricks bäst för sig, och är en julmust man verkligen måste smaka själv för att kunna veta vad man tycker om den - oavsett om man redan vet att man gillar lakrits.